Show menu
08.03.2019
Lappi | Vaikuttaminen

Lapin 100 parasta naista 2019

Ketkä ovat Lapin vaikuttajanaiset vuonna 2019? Millaista osaamista ja millaisia esikuvia Lapista löytyy?

Keväällä 2011 haastoin Lapin Loitsun asiakkaat ja yhteistyökumppanit sekä lappilaismediat huomioimaan Lapin naisvaikuttajia. Taustalla oli Helsingin Sanomissa naistenpäivän kunniaksi julkaistu lista sadasta parhaasta suomalaisesta naisesta (6.3.2011). Hesarin listalle valikoitui urallaan poikkeuksellisen menestyneitä taiteen ja tieteen tekijöitä, elinkeinoelämän eliittiä, poliitikkoja ja yrittäjiä. Lapista joukkoon ylsivät muun muassa lääkäri ja Vuotos-aktivisti Helena Tiihonen, yrittäjä Päivikki Palosaari ja kirjailija Kirsti Paltto.

Lapin sadan parhaan naisen listalla halusin laajentaa tietoisuutta pohjoisen vaikuttajanaisista sekä herättää keskustelua siitä, voiko pohjoisesta käsin vaikuttaa valtakunnallisesti. Tällä kysymyksellä ei mielestäni ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa, mutta keräsihän tuo otsikko huomiota.

Lapin lista täyttyi ehdotusjärjestyksessä. Karsin joukosta ainoastaan sellaiset naiset, jotka eivät olleet Lapissa vaikuttavia tai Lapista lähtöisin. Projekti johti mielenkiintoiseen keskusteluun paikallislehti Inarilaisen toimittaja Annamari Niskasen kanssa siitä, miksei Hesarin listalle yltänyt naisvaltaisten alojen osaajia. Pohdimme myös sitä, että riittääkö pelkkä status tekemään esikuvan. Tuo Inarilaisessa julkaistu aukeaman juttu tuli minulle vastaan toissapäivänä, kun pengoimme Inarin Yrittäjät ry:n sihteerin ja puheenjohtajan kanssa yhdistyksen arkistoja. Joku oli laittanut sen talteen!

Vuonna 2011 ei ollut vielä somea nykyisessä mittakaavassa, joten nyt naistenpäivän kunniaksi haluan kokeilla, millaisia naisvaikuttajia Lapista tänään halutaan nostaa esille. 

Ehdota siis Lapissa vaikuttavaa tai Lapista lähtöisin olevaa esikuvaa Lapin 100 parasta naista 2019 -listalle lähettämällä minulle enintään kolme ehdotusta mielellään perustelujen kera sähköpostitse, tekstarilla, WhatsApilla tai kommentoimalla somekanavissani julkisesti tai yksityisesti. En julkaise ehdotusten tekijöiden nimiä. Päivitän listaa tähän alle.

Lapin 100 parasta naista 2019

Katja Kurkinen, Kittilä
Suomen ehkä paras vakuutusasiamies, siinä sivussa pelaa somemogulina twitteriä läpi.

Ira Pääkkölä, Kolari
Hoitoalan rautainen ammattilainen ja kivenkova, paneutunut kuntapoliitikko.

Johanna Koivumaa, Kolari
Ruoski kehitysjohtajana Kolarin lentoon. Myös innovatiivinen yrittäjä.

Ulla Hynönen, Inari
Inarin kunnan koulujen kansainvälistäjä.

Katri Kittilä, Inari
Musiikin monialainen ammattilainen, jota ilman Ivalon kulttuuritarjonta olisi paljon köyhempää.

Paula Hautala, Inari
Kaikkien inarilaisten äiti.

Niina Pietikäinen, Muonio
Suomen toiseksi suurimman safariyrityksen, Harriniva Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja, Lapin matkailun yhteisten asioiden ajaja, Lapin kauppakamarin hallituksen jäsen ja matkailuvaliokunnan puheenjohtaja, Muonion matkailuyhdistyksen hallituksen jäsen, TEM:n ja MaRa:n matkailuvaliokuntien jäsen sekä Lapin vastuullisen matkailun verkoston perustaja.

Sanna Kärkkäinen, Rovaniemi
Visit Rovaniemen toimitusjohtaja, joka on ollut viemässä Rovaniemen matkailua maailmankartalle muu Lappi mukanaan jo kahdeksan vuotta. Sanna vaikuttaa matkailun edunvalvonnassa muun muassa kauppakamarin matkailuvaliokunnassa sekä Visit Finlandin Advisory Boardin puheenjohtajana.

Kristiina Kukkohovi, Kittilä
Digitalisoi Lapin matkailua todella isolla energialla, luotsaa Finnair Holidaysia.

Terhi Luokkanen, Tornio
Tornion Osuuspankin toimitusjohtaja, joka edistää panoksellaan Lapin kestävää menestystä.

Anne Harju, Salla
Sallan Osuuspankin toimitusjohtaja, joka edistää panoksellaan Lapin kestävää menestystä.

Laura Harju-Autti, Ylitornio
Ylitornion Osuuspankin toimitusjohtaja, joka edistää panoksellaan Lapin kestävää menestystä.

Kristiina Tikkala, Kolari
Kolarin uusi kunnanjohtaja.

Katsumi Yläharju, Ylitornio
Japanilainen muotoilija, jonka blogi on ollut kävijämääriltään Japanin suosituimpia. Katsumilla on perheensä kanssa Raanujärvellä kotimajoitusta ja -aktiviteetteja tarjoava yritys, joka tarjoaa japanilaisille mahdollisuuden tutustua lappilaiseen kulttuuriin ja käsityöperinteeseen.

Taija Jurmu, Rovaniemi
Teki vuosia ansiokasta maakunnan edunvalvontaa Lapin kauppakamarin varatoimitusjohtajana ja omistaa nyt asianajotoimisto Jurmun. Asianajaja Taija Jurmu toimii muun muassa OP Osuuskunnan hallintoneuvostossa ja Rovaniemen Matkailu- ja Markkinointi Oy:n hallituksessa.

Terttu Utriainen, Rovaniemi
Arvostettu rikosoikeuden osaaja, jonka lausuntoja päivänpolttaviin rikosjuttuihin saamme vieläkin lukea mediasta professori emerituksen eläkkeelle jäännistä huolimatta. Ei pelkää sanoa suoraan näkemystään vaikeistakaan asioista. Näyttää hienoa naisena uran luomisen mallia.

Elsi Malkki, Rovaniemi
Lapin kauppakamarin edunvalvonnan ja vaikuttamisen asiamies, yksi tehokkaimmista ja aktiivisimmista Rovaniemen ja Lapin edun eteen työskentelevistä ihmisistä. Laitaa itsensä aina likoon mitään säästämättä ja verkostoituu ammattitaidolla.

Vuokko Tieva-Niittyvuopio, Utsjoki
Utsjoen kunnanjohtaja.

Tinja Myllykangas, Inari
Suomen brändilähettiläs.

Riikka Karppinen, Sodankylä
Vihreiden eduskuntavaaliehdokas, kunnanvaltuutettu, ympäristövaikuttaja ja reservin kersantti.

Satu Miettinen, Rovaniemi
Varadekaani, palvelumuotoilun professori Lapin yliopistossa. Tehnyt merkittävää tutkimustyötä palvelumuotoilun parissa Lapin alueella ja kansainvälisesti.

Tea Latvala, Rovaniemi
Puudildoyrittäjä.

Kati Mansikkasalo-Jurvelin, Rovaniemi
Voittanut koiravaljakkourheilulajeissa 13 SM-kultaa, yhden maailmanmestaruuden, yhden MM-hopean ja yhden EM-pronssin.

Liisa Holmberg, Inari
Sevettijärveltä lähtöisin oleva kulttuuri- ja koulutusalan voimanainen. Entinen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori vaikuttaa nykyisin Kautokeinossa International Sámi Instituten elokuvakomissaarina.

Aino Huilaja, Kittilä
Kaukosen lahja maailmalle. Journalisti, dokumentaarisen Say What -sarjan tuottaja.

Katja Gauriloff, Rovaniemi
Elokuvaohjaaja, jonka Baby Jane tuli juuri teattereihin.

Helena Junttila, Sodankylä
Taidemaalari ja graafikko Sodankylän Askasta. Näyttelyitä pitkin maailmaa.

Merja Aletta Ranttila, Inari
Saamelaiskuvataiteilija.

Johanna Ikäheimo, Rovaniemi
Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Virpi Suutari, Rovaniemi
Rovaniemeläislähtöinen dokumenttiohjaaja. "Vain tosinainen Lapista voi olla myös Martti Suosalon vaimo. Sivujuttuja nää taiteilijaprofessorihommelit ja dokkarit."

Nina Granrot, Sodankylä
Sodankylän Kieringistä kotoisin oleva sanoittaja, jonka kynästä ovat muun muassa Suvi Teräsniskan kappaleet Elämäni miehiä ja Pohjantuuli sekä Pate Mustajärven Kotijoki, jonka taustalla elettyä elämää Kieringistä. Elonkerjuun tuore hitti Elämäntuli on syntynyt Granrotin tekstin innoittamana.

Katariina Imporanta, Rovaniemi
Upeaa duunia Lapin matkailun edistämiseksi matkailun ohjelmapäällikkönä House of Laplandissa.

Kaarina Määttä, Rovaniemi
Professori ja apulaisrehtori Lapin yliopistossa. Vaikuttava työura Lapin yliopistossa ja kasvatustieteen parissa. Ohjannut yli 70 väitöskirjaa.

Satu Uusinautti, Rovaniemi
Kasvatustieteilijä, kasvatuspsykologian professori Lapin yliopistossa. Aktiivinen vaikuttaja kotimaisella ja kasvainvälisellä tutkimuskentällä.

Anu Pentik, Posio
Taidekeraamikko, Pentik Oy:n perustaja ja suunnittelija, joka antaa menestymisen mahdollisuuksia edelleen nuorille.

Päivikki Palosaari, Kittilä
Yrittäjäneuvos.

Hanna Kanto, Tornio
Taiteilija, joka teoksissaan tuo vahvasti esiin Lappia ja lappilaista kulttuuria. Asuu ja työskentelee nykyään Haaparannalla, mutta teokset vaikuttavat ympäri maailmaa.

Kaija Kärkinen, Sodankylä
Laulaja-sanoittaja-näyttelijä.

Anu Jormalainen, Rovaniemi
Tunnustettu taidekriitikko, jonka ansiosta saamme nauttia loistavista pohjoisen pallonpuoliskon taide-, kulttuuri- ja festivaaliarvioista sekä reportaaseista Lapin Kansassa.

Terhi Tuovinen, Inari
Valokuvaaja ja Instagram-vaikuttaja.

Hilda Länsman, Utsjoki
Utsjoella varttunut upeaääninen muusikko.

Petra Laiti, Inari
Suomen Saamelaisnuoret ry:n puheenjohtaja.

Hannele Pokka, Simo
Ruovedellä syntynyt, mutta pitkään Lapissa vaikuttanut poliitikko, joka ponnisti valtakunnanpoliitikkaan Lapista. Pitkän linjan toimija.

Noora Vaarala, Kittilä
Kirjallisuudesta ja popmusiikista kirjoittava kulttuuritoimittaja.

Heidi Alariesto, Rovaniemi
Vahva vaikuttajanainen, kansanedustajaehdokas Liike Nytin riveissä.

Mari Lappalainen, Inari
Yrittäjä, merkittävä työllistäjä ja innovatiinen matkailun kehittäjä Nellim Wilderness Hotels & Safaris -ketjun taustalla.

Anne Harju, Inari
Korpikartanon omistaja, Visit Inarin perustaja, tehnyt 15 vuotta Inarin kylän matkailun hyväksi töitä. Annelle kuuluu iso kiitos matkailun noususta ja kansainvälistymisestä Inarin kylällä.

Hilja Pettersson, Inari
Ivalolaisen Kenkä ja asu -kaupan edesmennyt yrittäjä, joka vielä yli 90-vuotiaana pyöritti yritystään.

Pirjo Karvonen, Inari
Rohkea ja periksiantamaton nainen oman kansainvälisesti menestyneen vaatemallistonsa sekä juuri julkaistujen runoteosten kanssa.

Kerttu Helynen, Kittilä
Pienyrittäjä ja aktiivinen järjestöihminen, joka voin vuosien varrella vaikuttanut muun muassa Kittilän, Joensuun, Kemin ja Rovaniemen Yrittäjänaisissa sekä Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa täydet kuusi vuotta, joista kaksi varapuheenjohtajana. Valtakunnallinen Yrittäjänainen 2018. Suomen hiihtomaajoukkueen hieroja vuodesta 2014.

Suvi West, Utsjoki
Utsjoen Outakoskella nuoruutensa viettänyt ohjaaja, näyttelijä tuli tunnetuksi etenkin tv-sarjasta Märät säpikkäät / Njuoska bittut. Ohjasi vuonna 2016 julkaistun dokumenttielokuvan Minä ja pikkusiskoni (Sparrooabbán).

Anne Kirste Aikio, Inari
Saamelaiskäräjien kieliturvasihteeri., valittiin saamelaiskulttuurin läänintaiteilijaksi vuonna 2016, on toiminut muun muassa Yle Sápmin toimittajana ja alkuperäiskansojen Skábmagovat-filmifestivaalin johtajana. Tunnetaan myös tv-sarjasta Märät säpikkäät.

Laura Arola, Utsjoki
Utsjoen kunnan sivistysjohtaja, joka tekee ammattitaitoista, tutkimukseen perustavaa työtä monikielisen kasvatuksen ja koulutuksen eteen. Lingvisti, monikielisyysekspertti avaa kiinnostavasti arkea kaksikielisyydestä ja erityisesti saamen kielestä perheessä Monikielisyysmietteitä-blogissaan.

Tiina Sanila-Aikio, Inari
Saamelaiskäräjien puheenjohtaja vuodesta 2015.

Katri Kulmuni, Tornio
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Nousi Lapin vaalipiirin suurimmalla äänimäärällä eduskuntaan kevään 2015 vaaleissa.

Liisa Ansala, Rovaniemi
Rovaniemen kaupunginhallituksen päätoiminen puheenjohtaja, kasvatustieteen tohtori.

Marika Salminen, Kittilä
Energinen ja valovoimainen Kittilän kulttuurisihteeri ja rempseän viihdekuoro Vasitellan johtaja.

Hanna Nurmi, Savukoski
Eläinlääkäri ja Koillis-Lapin ympäristöterveysjohtaja on yhteiskunnallinen monitoimija ja vahva kannanottaja. Edistää porojen terveydenhoitoa ja toimii Eläinlääkäriliiton valtuuskunnassa puheenjohtajana.

Tiina Lappalainen, Rovaniemi
Rovaniemen Tyttöjen Talon johtaja, tekee työtä isolla sydämellä, kohtaa tyttöjä arvostavasti, kiireettömästi ja kunnioittavasti. Antaa omalla esimerkillään mallin rohkeasta naiseudesta, jolla on kuitenkin lupa olla erehtyä ja olla väärässä.

Katja Kettu, Rovaniemi
Rovaniemellä varttunut kirjailija ja animaatio-ohjaaja, jonka kolmas romaani Kätilö (2011) sai useita palkintoja. Teos on käännetty useille kielille ja siitä tehtiin myös samanniminen elokuva.

Minna Rytisalo, Sodankylä
Sodankylässä syntynyt kirjailija, joka on kuvannut osuvasti lappilaisia ja Lapin sotaa. Rytisalon esikoisteos Lempi (2016) oli arvostelu- ja myyntimenestys ja hänen Minna Canthista kertova romaani Rouva C. (2018) sai juuri Vuoden kirja -palkinnon.

Anna Mäkelä, Kittilä
Mäkelä valittiin Kittilän kunnanjohtajaksi vuonna 2010 ja nimi on sittemmin noussut "tunnetuimmaksi lappilaiseksi heti Joulupukin ja Mikko Kärnän jälkeen".

Katja Ikäheimo-Länkinen, Rovaniemi
Vaikuttaja SantaPark Arctic Worldin puikoissa.

Rosa Liksom, Ylitornio
Pohjoissuomalaisen kansankuvauksen ja sen parodian mestari.

Vuokko Mikkola, Utsjoki
Matkailun eteen hyvää työtä.

Jaana Leminen-Lahdenperä, Rovaniemi
Triathlon-piireissä sarjassa 55–60 vuotta melkoinen rautarouva.

Tanja Poutiainen-Rinne, Rovaniemi
Arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä, työskentelee yhä urheilun parissa taustalla vaikuttaen.

Tanja Joona, Ylitornio
Lapin yliopiston kansainvälisen oikeuden apulaisprofessori, Keskustan Peräpohjolan piirin ensimmäinen naispuheenjohtaja, Lapin liiton hallituksen jäsen, Keskustan puoluevaltuuston jäsen, ILO-sopimuksen tutkija ja yhteiskuntatieteiden tohtori.

Erika Sarivaara, Rovaniemi
Statuksettomien saamelaisten puolestapuhuja, saamen kielen ja kulttuurin lehtori Lapin yliopistossa ja kasvatustieteen tohtori.

Anu Avaskari, Inari
Inarin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Saamelaiskäräjien jäsen, inarinsaamelainen vaikuttaja.

Paula Aikio-Tallgren, Tornio
Yrittäjä ja aktiivinen järjestöihminen, vaikuttanut pitkään muun muassa Lapin Yrittäjissä ja Kauppakamarissa. Kokoomuksen eurovaaliehdokas.

Susanna-Sofia Keskinarkaus, Rovaniemi
Lapin kuntien ja yrittäjien yhteinen hankinta-asiamies, joka ujostelematta laittaa ruotuun julkiset hankinnat.

Sirpa Hakala, Ranua
Ranuan kunnanjohtaja.

Sanna Kuusisto, Rovaniemi
Ravintola Rokan perustaja ja yrittäjä, joka osaa luoda rentoja ja viihtyisiä ravintoloita, joissa asiakkaat ja henkilökunta ovat hyvällä tuulella. Roka Street Bistro ja Roka Wine Bar keikkuvat TripAdvisorin kärkisijoilla loistavan tunnelman, hinta-laatusuhteen ja palvelun vuoksi.

Katja Misikangas, Rovaniemi
Arctic Warriors -perustaja ja yrittäjä, joka osaa kertoa sekä yrityksen, tuotteiden että Lapin tarinaa vangitsevasti ja innostavasti. Arctic Warriors haluaa tuoda lappilaiset voimayrtit koko maailman lautaselle ja tehdä sen vaikuttavia aineita, ainutlaatuista kasvuympäristöä ja vaativia asiakkaita kunnioittaen.

Katja Hämeenoja, Rovaniemi
Operatiivinen tulosaluejohtaja ja suunnitteluylilääkäri Lapin sairaanhoitopiiristä muovaa vahvasti lappilaisen erikoissairaanhoidon tulevaisuutta muun muassa Lapin keskussairaalan laajennushankkeessa.

Jaana Eubanks, Rovaniemi
Suunnittelukoordinaattori Lapin keskussairaalan laajennushankkeessa. Jaana on tuonut osallistavan suunnittelun ja virtuaalimaailmat lappilaiseen rakennussuunnitteluun yhtenä Suomen ensimmäisistä.

Meri Tirroniemi, Kittilä
Empaattinen ja tasa-arvoa kannattava pastori, työlleen omistautunut avarakatseinen 
"junantuoma". Marian kappeli on hänen työmaataan, toki muukin Kittilä sekä kittiläläiset ja valtava määrä turisteja.

Sanna Tarssanen, Rovaniemi
Valovoimainen ja ammattimainen matkailuviestijä, House of Laplandin toimitusjohtaja.

Pirita Näkkäläjärvi, Inari
Yle Sámi Radion päällikkö vuosina 2012–2017, Vuoden saamelainen 2017.

Outi Länsman, Inari
Saamelaisten asioiden edistäjä, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen saamen kielen lehtori.

Nunnu Karppinen, Kemijärvi
Ansiokasta työtä suomalaisen AV-alan hyväksi ensin Lapin elokuvakomissiossa, jota oli perustamassa ja sitten Favex ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2013–2017. Ollut merkittävästi vaikuttamassa tuotantokannustinjärjestelmän saamiseksi Suomeen.

Kadri Joamets, Rovaniemi
20 vuotta lappilaista kuoromusiikkia kehittänyt virolaissyntyinen kuoronjohtaja. Johtaa parhaillaan useampaakin kuoroa, joista tunnetuin kenties Seita-kuoro.

Marja Tuominen, Rovaniemi
Lapin yliopiston kulttuurihistorian professori, kirjoittanut paljon Lapin kulttuurihistoriasta ja vasta palkitun teoksen Lappi palaa sodasta.

Susan Vuoriaro, Inari
Test World Oy:n COO, autojen talvitestauksen ammattilainen ja tulevaisuuden pioneeri.

Mervi Saukko, Kemi
Lapin Yrittäjien yhteyspäällikkö, viestinnän rautainen ammattilainen.

Anna-Kaisa Luoma-aho, Pelkosenniemi
Lapin Yrittäjien puheenjohtaja, Pelkosenniemen Yrittäjien puheenjohtaja.

Irene Kangasniemi, Rovaniemi
Aitoja elämyksiä matkailijoille omassa kodissaan ja työpajassaan aviomiehensä kanssa tarjoava taitava "näpernöömi". Antaa matkailijoille mahdollisuuden päästä aitoon lappilaiseen kotiin juomaan mustikkamehua, aistimaan leivinuunin lämmön ja tekemään itse omin käsin työpajassa poron nahasta tai sarvesta matkamuiston. Raudanluja, ahkera Lapin matkailun edistäjä myös kansainvälisesti katsoen.

Anni Koivisto, Utsjoki
Kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Utsjoelta. SDP:n eduskuntavaaliehdokas, Suomen lukiolaisten liiton sosiaalipoliittinen asiantuntija, nuori ja aktiivinen saamelainen.

Kirsti Kustula, Inari
Poronainen, kylätoiminta-aktivisti, Saamelaiskäräjien jäsen.

Ima Inger-Mari Aikio, Utsjoki
Monipuolinen taiteilija Pulmankijärveltä. Saamelaiskirjailija ja -runoilija, jonka runoja on käännetty useille kielille, muun muassa espanjaksi, arabiaksi, swahiliksi, englanniksi ja unkariksi. Ohjannut useita tv:ssä esitettyjä dokumenttielokuvia.

Suvi Teräsniska, Kolari
Lappilaislähtöinen iskelmälaulaja

Mirjam Kälkäjä, Tornio
Toimittaja ja kirjailija.

Annikki Kariniemi, Rovaniemi
Edesmennyt suomalainen kirjailija, joka tuli tunnetuksi Lappi-aiheisista teoksistaan.

Satu Saarinen, Keminmaa
Oulun tuomiorovasti, tutkinut muun muassa pohjoisen naispappeutta ja tehnyt kovasti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä kirkossa.

Kerttu Vuolab, Utsjoki
Mytologi ja useasti palkittu saameksi kirjoittava yhteiskunnallinen keskustelija, kertomaperinteen tallentaja ja kielen vaalija.

Sari Keskitalo, Enontekiö
Vuonna 2018 poisnukkunut vaikuttaja Enontekiöltä, toimi pitkään kunnan luottamustehtävissä, viimeksi kunnanhallituksen puheenjohtajana. Pidetty yrittäjä ja voimanainen, joka nosti Enontekiön valtakunnan tietoisuuteen.

Sanna Komulainen, Keminmaa
Keminmaan lämmin, välittävä ja uudistava kirkkoherra. Ensimmäinen nainen kirkkoherrana ja vasta toinen nainen papistossa Keminmaassa.

Lumi Maunuvaara, Rovaniemi
Aalto-yliopistossa opiskeleva nuori yrittäjä, joka perusti oman HAVU Cosmetics -ekokosmetiikkamerkin jo lukiossa ja vie sitä nyt maailmalle.

Mariela Pokka, Rovaniemi
Poronnahasta luksusvaatteita kansainvälisillä markkinoilla tutuksi tekevä yrittäjä.

Miia Kärnä
miia@lapinloitsu.fi, 044 306 1670
Facebook: @lapinloitsu Instagram: @lapinloitsu Twitter: @Lapin_Loitsu

Saisiko olla silloin tällöin vinkkejä
vaikuttavaan viestintään?

Required

Tietosuojaseloste

MIIA KÄRNÄ
miia@lapinloitsu.fi
044 306 1670

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kommentoi, pyydä tarjous tai ehdota yhteistyötä!

Required
Required
Required
Captcha Code